Bloemdecoraties van Dillen

Over Van Dillen

U kent van Dillen wellicht al langer, als uw (vaste) bloemist op de Looydijk. Wat u wellicht niet weet is dat van Dillen al langer bestond, nog ver voordat de huidige winkel als zodanig in gebruik werd genomen. Hieronder een korte bloemlezing over
"Van Dillen, Bloemsierkunst":

Het begon allemaal een aantal generaties terug, bij Dhr. H. Th. van Dillen, wie in 1904 het gedurfde besluit nam om in het centrumvan Utrecht, op de Vismarkt nr. 20-22, een bloemenwinkel te beginnen (of, als we de overlevering mogen geloven, destijds "eenen bloemenmagazijn" moest zijn, op de Vischmarkt).

Enkele jaren later, in 1940, was het nageslacht klaar om de zaak over te nemen. Huub van Dillen nam 's vaders zaak over op de Vismarkt (de straatnaam was inmiddels gemoderniseerd), en bloemenmagazijn werd Bloemsierkunst.

Enkele jaren later, in '64, verplaatste de zaak onder de naam "Dom Flora" naar de Servetstraat bij de Dom nr. 1.

Hierna was het de beurt aan de huidige eigenaar, Ruud van Dillen, wie het stokje overnam van zijn vader en de winkel vestigde aan de Lichte Gaard nr. 4, in '77.

Het duurde tot 1996 voordat de winkel naar de Burgemeester de Withstraat 11a verhuisde, waar het zo'n 3,5 jaar nog eenmaal verhuisde naar de Looydijk, alwaar de winkel nu alweer meer dan 11 jaar is gevestigd.

 

 

En zo ziet u hierboven; een logo kan vaak wisselen in pakweg 100 jaar.


Home

 

© 2011 Bloemdecoraties van Dillen B.V.| Design door www.berrykrouwel.nl | Niets van deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van Bloemdecoraties van Dillen B.V.